Bloesemtherapie

Vraag je je weleens af hoe je je kind zou kunnen ondersteunen, omdat het niet lekker in zijn of haar vel zit, verdrietig of gefrustreerd is…..je het gevoel hebt dat je kind zichzelf is kwijtgeraakt? Wellicht kan Bloesem-therapie een oplossing bieden.

Dr. Edward Bach ontwikkelde in 1936 de zogenaamde Bach-remedies. Na zijn studie geneeskunde, wijdde hij zijn leven aan het zoeken naar een geneeswijze die eenvoudig en zonder bijwerkingen moest zijn. Hij wilde de oorzaak behandelen in plaats van het gevolg (ziekte). Hij ging uit van het principe dat we, wanneer we onszelf kunnen zijn en kunnen doen wat ons gelukkig maakt, we de mooiste versie van ons eigen leven kunnen leven.

Deze denkwijze spreekt mij erg aan en sluit naadloos aan op de manier waarop ik naar kinderen kijk en met kinderen werk als coach en remedial teacher. Twintig jaar geleden deed ik een opleiding tot Bloesem- en aromatherapeut. Zo af en toe paste ik de therapie toe in mijn praktijk, de laatste tijd merk ik dat de interesse en de vraag ernaar begint toe te nemen. Ik ben er van overtuigd dat dit helemaal past in de tijd waarin we momenteel leven.

Wanneer er een verstoring optreedt in het emotioneel welbevinden of de gemoedstoestand van het kind, kunnen Bloesem-remedies dit op een zachtaardige wijze doorbreken. Bloesem-remedies zijn onschadelijk en niet-verslavend, werken op de persoonlijkheid en op emotionele stoornissen, zoals ongeduld, angst, slecht slapen, verdriet, boosheid en gevoeligheid. De remedies worden gekozen in overeenstemming met het karakter en de stemming van het kind, waarbij het innerlijk evenwicht voorzichtig hersteld wordt.

Naast de Bach-remedies maak ik ook gebruik van andere, speciaal voor kinderen ontwikkelde remedies, uit Nederlandse bloesems. Het behandelt thema’s die vaak worden gezien bij kinderen zoals; heimwee, zelfvertrouwen, druk gedrag, concentratieproblemen, hooggevoeligheid, faalangst, erbij horen, gepest worden en moeite met ontspannen.

Hoe kunnen de remedies gebruikt worden? 

Er wordt voor ieder kind een doseerflesje op maat gemaakt. De verdunning van de remedie, gemaakt met bronwater en een beetje appelazijn( ter conservering) wordt 4 maal daags ingenomen. De remedie kan ook op een hapje of in een flesje water of sap gedruppeld worden, dat dan leeggedronken wordt.

Wanneer het niet mogelijk of wenselijk is om de druppels in te nemen, kan je in overleg de remedies ook op andere manieren toepassen, zoals het druppelen van de remedie op een lakentje of kussen.

Deze remedies zijn niet alleen ondersteunend en helend voor kinderen, maar ook voor het innerlijk kind in een ieder van ons. 😉