Kindercoaching

IMG_2269[1]Soms zit een kind niet lekker in zijn vel. Het wordt snel boos, wordt gepest, heeft geen vriendjes of kan zich op school niet meer zo goed concentreren. Of uw kind voelt zich anders na een (ingrijpende) gebeurtenis. U vraagt zich af wat u hieraan kunt doen?

Een kindercoach kan de uitkomst bieden!
Als kindercoach helpen we uw kind de eigen kwaliteiten en mogelijkheden te ontdekken en te gebruiken in situaties die voor hem of haar moeilijk zijn. Daardoor krijgt uw kind inzicht in wat er aan de hand is, maar vooral ook wat nodig is om verder te kunnen.

Als kindercoach helpen we uw kind bij het zoeken en vinden van oplossingen. Omdat uw kind hierbij centraal staat, zal het erachter komen welke mogelijkheden en talenten het bezit. Ook maken we vaak gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie.

 

Voor welke kinderen is kindercoaching geschikt?

Voor kinderen die moeite hebben:

    met hun concentratie;
 met een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen;
 die moeite hebben met het uiten en begrijpen van emoties;
 die last hebben van faalangst;
 die snel boos of agressief worden;
 die niet met veel plezier naar school gaan;
 die moeite hebben met sociale vaardigheden;
 die moeite hebben met de scheiding van hun ouders;
 die verdrietig zijn na het overlijden van een familielid of een goede vriend(in)

Als kindercoach bieden we ook begeleiding aan ouders of aan leerkrachten op school. Hoe kunt u het beste omgaan met uw kind of de problemen waar uw kind tegenaan loopt? Als er behoefte is aan een observatie van uw kind in de schoolse situatie, is dit ook mogelijk en kunnen we in overleg gaan met de leerkracht(en) van uw kind.