Bloesemkids


Wat is etherische olie?


In tegenstelling tot de Bloesemremedies, waar we alleen gebruik maken van de energie van planten, zijn essentiële oliën een sterke concentratie van de kracht van de plant. De veelheid aan eigenschappen van de essentiële oliën, maakt het voor mensen zo aantrekkelijk. De geurfrequenties die ik gebruik en in de webshop verkoop zijn gericht op het energetische aspect van etherische olie.  Hierdoor ligt de werking dichtbij de werking van de Bloesemremedies. De kwaliteit van de oliën is erg belangrijk en ik maak dan ook alleen gebruik van 100% natuurzuiverer etherische olie.


Etherische oliën zijn zeer geconcenteerd en je hoeft er dan ook maar weinig van te gebruiken. Bij kinderen is het gebruik van etherische olie nog delicater. Kinderen zijn minder goed in staat om etherische olie te verwerken. Niet alle oliën zijn dan ook geschikt voor kinderen en de dosering beperkt. De etherische oliën in de webshop zijn voorzien van een duidelijke uitleg, in de meeste gevallen speciaal bedoeld voor kinderen en voorzien van een leeftijdsindicatie. 


Gebruik bij kinderen


Kinderen mogen etherische olie nooit oraal innemen of puur op de huid gebruiken. Voor hele jonge kinderen ( 0 tot 6 maanden) maak ik gebruik vanmilde roomsprays. Deze sprays zijn gemaakt van hydrolaten, dit zijn bijproducten van het destilatieproces. Het bevat water met daarin een minimale hoeveelheid etherische olie. Deze roomsprays zijn te gebruiken bij baby's, wanneer de baby niet in de ruimte aanwezig is tijdens het sprayen.


Voor kindjes van 6 maanden tot 2 jaar kan de dosering iets omhoog. Je kunt de roomspray nu ook gebruiken wanneer het kindje in de ruimte aanwezig is. Voor peuters van 2 tot 4 jaar is het ook mogelijk om de spray boven het hoofd van het kind in de aura te sprayen. Op deze leeftijd mag je ook de overige sprays uit de webwinkel (op basis van alcohol) gebruiken als roomspray. Gebruik de spray echter pas vanaf 4 jaar als auraspray.


De rollers uit de baby- en kinderlijn zijn ook veilig te gebruiken vanaf 2 jaar. De etherische olie is vermengd met jojoba olie. Je kunt het daardoor direct op de huid aanbrengen en het is makkelijk in gebruik. Voor kinderen tot vier jaar geldt: maximaal twee keer per dag, vanaf 4 jaar wanneer nodig.

De Hocus Focus roller, ter versterking van de concentratie, is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.