Bloesemkids

Wat zijn bloesemremedies?


Bloesemremedies zijn gemaakt van de eigenschappen, de energie van bloemen en planten. Ze helpen ons om weer in onze natuurlijke kracht te komen, wanneer onze gevoelens en emoties uit balans zijn geraakt, door wat voor reden dan ook. Er wordt niets veranderd aan het karakter of aan de kans om te leren van bepaalde situaties. De Bloesemremedies geven inzicht en ondersteuning. Bloesemremedies werken niet in op symptomen, maar op ons systeem als geheel. Symptomen kunnen hierdoor wel verdwijnen. De werking van de remedie of combinatie van remedies is subtiel.

Onze positieve eigenschappen worden versterkt, je krijgt nieuwe inzichten. Je merkt bijvoorbeeld dat je minder piekert, je je meer ontspannen voelt, meer harmonie in jezelf ervaart.


Hoe snel het middel werkt is niet altijd te voorspellen. Soms direct, maar het kan ook een aantal weken duren. Het kan ook nodig zijn om de toegepaste remedies tussentijds aan te passen. Mijn ervaring is wel dat de remedies bij kinderen over het algemeen vrij snel werken. Vaak liggen de emoties en klachten nog wat meer aan de oppervlakte. Bij wat oudere kinderen en volwassenen komt het voor dat er door de remedies weer andere innerlijke conflicten naar boven komen. De emoties worden dan laag voor laag aangepakt.


Het gebeurt altijd op een manier en binnen een tijdsbestek dat passend is bij de persoon zelf.

De bloesems maken je "wakker" en bewust van de prachtige kwaliteiten die binnenin je al aanwezig zijn. Bloesemremedies zijn geschikt voor iedereen, ook voor baby's. Ze kennen geen bijwerkingen en kunnen gebruikt worden in combinatie met andere middelen en medicatie. Bloesemremedies vervangen echter nooit een medische behandeling van een arts, maar kunnen een mooie aanvulling vormen. Raadpleeg bij twijfels of medische vragen altijd de huisarts.